Ramazan da nasıl beslenelim, ramazan geliyor derken, ramazanın tam ortasına geldik bile, bu durum karşısında umarım yeni kilolar alınmamıştır ve kilolar korunmuştur. Bu konu da pek çok kişinin uyum sağladığı ile ilgili duyumlar alıyorum ama oruç tutarken bazı sağlık problemleri yaşayanlar için Diyetisyen Ender Saraç birkaç öneri getirmiş onları sizinle paylaşmak istedik:
Reflü: İftar ve sahur arası içeceğiniz birkaç anason ve rezene çayı çok faydalıdır, çok yağlı yemeklerden, kızartmalardan kaçılmalıdır ve özellikle asitli içeceklerden uzak durulması gerekmektedir.
Mide Asiti: Gastrit rahatsızlığı olanlar için kudret narı yararlıdır. Artık hapları da var onları da kullanabilirsiniz.
Uykusuzluk: Melisa çayı rahatlatıcıdır, iftar ve sahur arasında 2 fincan içebilirsiniz.
Kabızlık: Keten tohumu, yulaf ezmesi, bamya ve bol su içmek, incir, kayısı, hurma ve sebze çorbaları çok faydalıdır.
Kan şekeri düşkünlüğü: iftar ve sahur arasında 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın tüketmek kan şekerinin düşmesine engel olur bu sorunun önüne geçebilmek için mutlaka sahura kalkın
Unutkanlık: Et yemeyenler için B12 desteği önemlidir, kırmızı et dışında tatlı su yosunu hapları organik yumurta da iyi bir etmendir.
Kaslarda güçsüzlük: bunun için et, süt, balık, yumurta ve süt ürünleri dışında nohut , kuru fasülye ve mercimek gibi bakliyatlar da da protein bulunur iyi protein içeren bu gıdalardan her gün en az 1 porsiyon tüketin.